读完货币战争之风雨欲来

觉得写得很好。不知道为什么我哥说宋鸿兵是个骗子。

很多写美国的东西都深有体会,比如年轻人没有就业机会,资本家的贪婪,贫富差距,政府监管失灵,房价近几年的高涨,学生债务的压力,通货膨胀,政府低效,占领华尔街运动,提高最低收入,制造业回归的遥遥无期。

我相信里面说的更大的经济危机正在酝酿。很多其他的老美的书也这么说。货币增发,金融投机,股市泡沫,实业停滞。

其实中国经济有更多的问题,作者当然也只能一笔带过。文章最后举了把华为作为一个好的榜样。

中国什么情况,美国什么情况。其实我仍然不是很清楚。美国有好的公司有很多的泡沫。中国同样如此。泡沫破灭后会是什么情景?我得看看历史了。

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s